Avantajele și dezavantajele unui grătar cu cărbune
În comparație cu alte tipuri de grătare de grădină, cum ar fi grătare cu gaz sau electrice, grătarele cu cărbune au, de asemenea, avantajele și dezavantajele lor. Marele avantaj îl reprezintă în special experiența grătarului - felurile de mâncare preparate pe cărbune miros inconfundabil a lemn și sunt pregătite rapid, astfel încât mulți gurmanzi preferă acest tip de grătare. Un alt avantaj semnificativ este prețul scăzut de cumpărare al grătarului. Dimpotrivă, dezavantajele includ curățarea mai exigentă a grătarului și, de asemenea, necesitatea de a cumpăra constant combustibil. În ciuda acestor neajunsuri minore, grătarul cu cărbune are susținătorii săi.
Cum se alege un grătar cu cărbune
Primul lucru pe care îl veți observa la grătarul achiziționat este materialul folosit și durabilitatea construcției. Acestea sunt și cele mai importante două caracteristici, conform cărora este necesar să alegeți fiecare grătar. Grătarele sunt de obicei emailate, din oțel inoxidabil sau fontă. Smalțul tinde să aibă un preț scăzut, dar se uzează rapid. Oțelul inoxidabil, așa cum sugerează și numele său, nu ruginește și se curăță foarte bine. Cu o întreținere adecvată, vă va recompensa cu o durată lungă de viață. Fonta este cea mai apreciată deoarece acumulează căldură perfect. Dacă doriți o calitate reală, căutați un grătar cu cărbune din fontă!